Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: 569 θύματα σε 24 ώρες – 2.921 στο σύνολο

0
50

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Ακόμη 569 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Βρετανία από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Αρχών. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα, ενώ το σύνολο των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 2.921.

Την ίδια ώρα, εντείνεται η πίεση στη βρετανική κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό ανιχνεύσεων του νέου κορωνοϊού που εξαπλώνεται και προκάλεσε τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού, του νεώτερου θύματος στη χώρα. «Κάθε νύχτα είναι μια τραγωδία, όμως δύο νέοι που πεθαίνουν είναι κάτι ακόμη πιο τραγικό», παραδέχθηκε στο BBC ο υπουργός Κατοικίας και Κοινοτήτων, Ρόμπερτ Τζένρικ.

«Αυτό μας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για έναν ιό που χτυπάει τυφλά».

Αρκετές εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στο θέμα των τεστ, με την ταμπλόιντ Daily Mail να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να «διορθώσει τώρα αυτό το φιάσκο της ανίχνευσης». Οι βρετανικές αρχές, που αρχικά είχαν επιλέξει μια στρατηγική που συνίστατο στο να κρατούνται τα τεστ για τις πιο κρίσιμες περιπτώσεις, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα τεστ. Δεν καταφέρνουν προσώρας να φθάσουν τους στόχους τους, κυρίως λόγω των δυσκολιών εφοδιασμού στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου αγώνα δρόμου για τον εφοδιασμό με μάσκες.

Η πραγματοποίηση μαζικών τεστ θεωρείται ωστόσο θέμα κρίσιμης σημασίας: θα επέτρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά μέλη του ιατρικού προσωπικού που τώρα βρίσκονται σε καραντίνα, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, και, πιο μακροπρόθεσμα, να χαλαρώσουν οι όροι περιορισμού για τα άτομα που έχουν ανοσοποιηθεί.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ υποσχέθηκε «σημαντική αύξηση» του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, ελπίζοντας να φθάσουν τα «15.000 τεστ» τις ερχόμενες ημέρες έναντι 8.000 σήμερα. «Στα μέσα Απριλίου, ελπίζουμε ότι θα βρισκόμαστε στα 25.000», διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Μέχρι τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε 143.000 τεστ.

Περίπου 25.000 βρέθηκαν θετικοί, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. Συγκριτικά, η Γερμανία, που αναφέρεται συχνά ως παράδειγμα στην Ευρώπη για τη διαχείριση της επιδημίας, διενεργεί από 300.000 έως 500.000 τεστ την εβδομάδα. Ο Ρόμπερτ Τζένρικ υπογράμμισε τη δυσκολία προμήθειας των τεστ στη διάρκεια μιας πανδημίας διότι «υπάρχει υψηλή ζήτηση».

Πηγή: Pagenews.gr