Κορωνοϊός Βρετανία: Βρετανική βεβαιότητα πως το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό

0
97

Επιστήμονες που μετέχουν της Ομάδας Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Ιούς του Αναπνευστικού (Nervtag), η οποία συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση σε θέματα πανδημίας, δήλωσαν ότι πλέον έχουν «υψηλή βεβαιότητα» πως το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού είναι πιο μεταδοτικό.

«Έχει ένα πλεονέκτημα μετάδοσης έναντι άλλων μεταλλάξεων του ιού που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Βρετανία», δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας καθηγητής Πίτερ Χόρμπι. Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον πρόσθεσε ότι υπάρχουν «ισχυρές αποδείξεις» για υψηλότερη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους κατά 50%, καθώς και ότι από τα δεδομένα προκύπτουν ενδείξεις για «υψηλότερη τάση προσβολής παιδιών», κάτι όμως που ακόμα δεν έχει αποδειχθεί. Εν τω μεταξύ, ακόμα 33.364 κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν κατά το προηγούμενο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελαφρώς μειωμένα από το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 35.928.

Αναφέρθηκαν επίσης 215 θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας σε 67.616. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στις εισαγωγές σε νοσοκομείο, με 2.034 φορείς να χρήζουν νοσηλείας σε ένα 24ωρο. Συνολικά αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 18.771 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων 1.364 είναι διασωληνωμένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr