Κορωνοϊός Βρυξέλλες: Απαγόρευση κυκλοφορίας – Ένα βήμα πριν το lockdown

0
56

Αυστηρότερα μέτρα θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι 19 δήμαρχοι της βελγικής πρωτεύουσας συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν :

  •  την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 06.00
  •  το κλείσιμο των πολιτιστικών κέντρων, όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι
  •  οι καλεσμένοι στους γάμους να μην ξεπερνούν τους 10
  •  την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού
  •  την ακύρωση των μη επαγγελματικών αθλητικών διοργανώσεων
  •  την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους
  •  την ακύρωση των εκδηλώσεων για το Χαλοουίν
  •  την υποχρεωτική τηλεργασία όπου είναι εφικτό
  •  την ακύρωση των σχολικών εκδρομών
  •  το κλείσιμο των καταστημάτων στις 20.00.

Την Παρασκευή, ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως.

«Τα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό κάθε εννέα ημέρες » ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος για τον Covid-19, Στήβεν Βαν Γκοτ. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «τη Δευτέρα, το Βέλγιο κατέγραψε σχεδόν 13.000 κρούσματα σε μια μέρα και αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε 20.000 περιστατικά την ημέρα».

Συναγερμός στην Ευρώπη – Πάνω από 200.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, για την ακρίβεια δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε και για πρώτη φορά ξεπέρασε την περασμένη Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Να αναφέρουμε πως η Ευρώπη κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου και σύμφωνα με το AFP, συνολικά στην ήπειρο έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού και περισσότεροι 258.000 θάνατοι από τη νόσο covid-19. Η Ευρώπη ως περιφέρεια καταγράφει περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί την ώρα που χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία κατέγραψαν την Πέμπτη (22 Οκτωβρίου) τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Αυτή η αύξηση πάντως, φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στη διενέργεια πολύ περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, με τον παγκόσμιος απολογισμός των μολύνσεων να ανέρχεται στα 41,91 εκατομμύρια κρούσματα την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, η περασμένη Τετάρτη ήταν η ημέρα με τον υψηλότερο ημερήσιο συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, 422.835. Εξάλλου, μέχρι σήμερα η Ευρώπη καταγράφει σχεδόν το 19% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περίπου το 22% των παγκόσμιων θανάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη

Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Βόρεια Αγγλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και Πορτογαλία είναι οι χώρες σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, με τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη. Νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμοί στις μετακινήσεις, μερικό lockdown, κλείσιμο σχολείων και απαγόρευση συναθροίσεων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν σκεφτεί οι κυβερνήσεις των παραπάνω ευρωπαϊκών χωρών, σε συνεργασία φυσικά με τους αρμόδιους επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να περιορίσουν την πορεία του κορωνοϊού και τον ρυθμό μετάδοσής του.

Ακολουθεί και ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές στην Ευρώπη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr