Κορονωϊός Ξάνθη: Μεγάλα πρόστιμα για συνωστισμό σε γάμο

0
37

«Βαριά» πρόστιμα έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες, για παραβάσεις των μέτρων για τον κοροναϊό σε γάμους. Συγκεκριμένα, στην Ξάνθη έχουν επιβληθεί δύο «καμπάνες» για παραβίαση των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Σύμφωνα με το Xanthi Nea, η πρώτη «καμπάνα» αφορά τον οικισμό του Εχίνου, ο οποίος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία και είχε τεθεί σε lockdown για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί, οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων), καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο.

Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τους αρμόδιους φορείς της Ξάνθης επιβλήθηκε αντίστοιχο πρόστιμο για ανάλογες παραβάσεις σε γάμο ξανά στον Εχίνο. Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, γλέντια και γάμοι με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών έχουν λάβει χώρα ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, αλλά και σε οικισμούς μέσα στην πόλη.

Εκατοντάδες πρόστιμα για μάσκα στην Ξάνθη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Xanthi Nea, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην Ξάνθη, ενώ έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Εβρο.

Από 0,6 έως 1,2% η θνητότητα αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος

Η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού από επισκέπτες που προέρχονται από χώρες όπου η πανδημία έχει ελεγχθεί, είναι ελάχιστη, τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν την πανδημία σε συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Interamerican που συμμετείχε χορηγικά στην εκδήλωση, ο κ. Μόσιαλος συνόψισε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η θνητότητα εξ αιτίας του νέου κοροναϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης, όπου τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν το 0,2% και τα οποία στην πράξη είναι ακόμη μικρότερα λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού.

Η επόμενη μέρα του ΕΣΥ – Διδάγματα και παρεμβάσεις

Αναφορικά με τα διδάγματα της πανδημίας για την επόμενη ημέρα του υγειονομικού συστήματος στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση και την τήρηση των μέτρων από την κοινωνία, ώστε να αποφευχθεί-ελεγχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα ενώ ανέδειξε τη σημασία της ευρείας χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας.

Αισιοδοξία για την ανάπτυξη του εμβολίου

Αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η επιστημονική έρευνα θα καρποφορήσει, καθώς έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr