Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: Παραγγελία 2 δισεκατομμυρίων μασκών από τη Γαλλία στην Κίνα

0
48

Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: Τις προσπάθειές της να εφοδιαστεί με μάσκες συνεχίζει η Γαλλία. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, οι παραγγελίες της σε κατασκευαστές στην Κίνα έχουν ήδη φθάσει τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κομμάτια. «Αναφορικά με τις μάσκες που έχουμε παραγγείλει στην Κίνα, δεν πρέπει να απέχουμε πολύ από τα δύο δισεκατομμύρια και συνεχίζουμε να στέλνουμε παραγγελίες» είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μέσο Brut.

«Οι παραγγελίες που έχουμε στείλει για μάσκες είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που λαμβάνουμε», καθώς υπάρχει ένας «παγκόσμιος ανταγωνισμός», υπογράμμισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες της Γαλλίας, που καταβάλλει παράλληλα, για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών σε εθνικό επίπεδο.

Πάνω από 6.500 νεκροί – 1.416 απ’ αυτούς σε γηροκομεία:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γαλλικών αρχών 588 θάνατοι σημειώθηκαν σε μια ημέρα σε νοσοκομεία. Ο αριθμός των νεκρών, μαζί με τα μη πλήρη στοιχεία από περίπου 3.000 άλλα ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, ανέρχεται στους 6.507. Επιπλέον, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε νοσοκομεία αυξήθηκε στα 64.338, από 59.105 που ήταν μέχρι χθες. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα ανέρχονται στα 17.827, με βάση όμως στοιχεία που δεν είναι πλήρη ακόμη.

Πηγή: Pagenews.gr