Κως: Παραμένει χωρίς Παθολόγο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

0
35

Η κλινική παραμένει χωρίς παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σε απόγνωση βρίσκεται προσωπικό και ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω καθώς αποχώρησε, μετά την ολιγοήμερη απόσπαση του από το Νοσοκομείο Σύρου, ο Παθολόγος που κλήθηκε να καλύψει τη κλινική για μια εβδομάδα, ενώ η επόμενη Παθολόγος που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κλινική παραμένει χωρίς παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα Νοσοκομεία.

Σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου (σε άδεια γονική βρίσκεται ο δεύτερος), δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, λόγω πληθώρας περιστατικών και από το πρωί κάθεται στο προαύλιο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές.

Να σημειωθεί ότι άλλη μια αεροδιακομιδή παιδιού με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από Κω σε Νοσοκομείο της Αττικής και μόλις πριν από λίγη ώρα διακομίστηκε τουρίστας με οίδημα εγκεφάλου στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Για «επιδείνωση της κατάστασης μέρα με τη μέρα» κάνουν λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών.

‘’Η έλλειψη Παθολόγων Παιδιάτρων και Καρδιολόγων εντείνει την ανασφάλεια και την ανησυχία καθώς αυξάνεται και ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Αυτή τη περίοδο οι διαμένοντες στο νησί μαζί με τους τουρίστες, ξεπερνούν τους 150.000 ενώ το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και συμβάντα από γειτονικά νησιά” υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω.

Πηγή: Pagenews.gr