Κώστας Αγοραστός ρομά κορωνοϊός: «Πιθανή η χρησιμοποίηση του στρατού για τη φύλαξη του οικισμού»

0
65

Κώστας Αγοραστός ρομά κορωνοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, εφόσον δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και δεν καταλάβουν οι κάτοικοι του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού άφησε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης. Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα». «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν» αλλά και άλλοι που λένε ότι “ο ιός δεν μας πιάνει εμάς” εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. “Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας” διαβεβαίωσε. “Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει” εξήγησε. “Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες” τόνισε ο κ. Πάντζος.

Πηγή: Pagenews.gr