Κώστας Καραμανλής: Ευχές και δώρα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

0
36

Κώστας Καραμανλής: Ευχές και δώρα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Ευχές και δώρα για τα Χριστούγεννα μοίρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Καραμανλής μετά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου αφού συζήτησε για λίγο μαζί τους αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα στην συνέχεια τους ευχήθηκε «καλές γιορτές», προσφέροντάς τους ένα εορταστικό κουτί με τοπικά προϊόντα των Σερρών, τα οποία είχαν παρασκευάσει οι μοναχές της ιστορικής Μονής του Τίμιου Προδρόμου.

Η ιστορία της Μονής Τίμιου Προδρόμου

Η Μονή Τίμιου Προδρόμου κτίσθηκε το 1270 μ.Χ. και παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφές αποτελεί μέχρι σήμερα εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο και Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης.

Το 1345 οι Σέρβοι κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της Μονής. Το 1371 λίγο πριν από την οριστική κατάληψη των Σερρών από τους Τούρκους, οι μοναχοί κατάφεραν να πείσουν τον Σουλτάνο Μουράτ Α΄ να απαλλάξει τη μονή από την πληρωμή έγγειου φόρου.

Από το 1457 ως το 1462 στη μονή μόνασε ο πρώτος Πατριάρχης μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Γεννάδιος Σχολάριος, ο οποίος και έμεινε εκεί ως το θάνατο του.

Το 1917 η βιβλιοθήκη της Μονής λεηλατήθηκε από τους Βούλγαρους, οι οποίοι έστειλαν στη Βουλγαρία 24 Ευαγγέλια, 200 σπάνια χειρόγραφα σε χαρτί, 1500 παλιά βιβλία, και πολλά πολύτιμα ιερά αντικείμενα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι Ιερές Μητροπόλεις καθώς και οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διατυπώσει επισήμως αίτημα για την επιστροφή των κλαπέντων ελληνικών κειμηλίων.

πηγή:iefimerida

Πηγή: Pagenews.gr