Κώστας Σκρέκας: Πάνω από 185 ευρώ το φυσικό αέριο σε ένα χρόνο

0
36

Κώστας Σκρέκας: Για τις επιπτώσεις στην ενέργεια της Ουκρανικής κρίσης αλλά και τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τις επιπτώσεις στην ενέργεια της Ουκρανικής κρίσης αλλά και τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας, συγκεκριμένα, για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η τιμή του ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή από πέρσι ανέβηκε κατά 185 ευρώ. «Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια θέματα απασχολούν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε, ότι 2 θέματα απασχολούν κυρίως την ΕΕ και την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η επάρκεια ανεφοδιασμού και το δεύτερο είναι οι τιμές της ενέργειας.

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο». «Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr