Κώστας Σκρέκας στη Σύνοδο Κορυφής: Υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση

0
52

Κώστας Σκρέκας στη Σύνοδο Κορυφής: «Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία κλιμακώνεται με χιλιάδες νεκρούς, πολλούς αμάχους, και μία τεράστια ενεργειακή κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης για «την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση» για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετέφερε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας κατά την είσοδο του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.

Η δήλωση του κ. Σκρέκα

«Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία κλιμακώνεται με χιλιάδες νεκρούς, πολλούς αμάχους, και μία τεράστια ενεργειακή κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας θα μεταφέρω το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό, για την εξασφάλιση της επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, αλλά και την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδίως των πιο ευάλωτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στις τεράστιες αυτές των τιμών της ενέργειας».

Παρόλο που το θέμα θα τεθεί από ελληνικής πλευράς, όπως σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σκρέκας, θεωρείται αμφίβολο ότι σήμερα θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση για το κατά πόσο η «φόρμουλα» της ρωσικής εταιρείας συνάδει ή όχι με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr