Αρχική Οικονομία Κωστής Χατζηδάκης: Θέμα ημερών να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019

Κωστής Χατζηδάκης: Θέμα ημερών να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019

0
80

Κωστής Χατζηδάκης: Ανέφερε ότι έχουν αποκλιμακωθεί και οι επικουρικές συντάξεις προσθέτοντας ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν θετικά νέα.

«Είναι θέμα κάποιων ήμερων να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι όσον άφορα τις συντάξεις του 2020 απομένει να εκκαθαριστεί ένα 8%. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης χάρη στη συστηματική δουλειά και τις νέες μεθόδους που έθεσε σε εφαρμογή το Υπουργείο μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι κυρίες συντάξεις.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν αποκλιμακωθεί και οι επικουρικές συντάξεις προσθέτοντας ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν θετικά νέα. Σχετικά με τις παράλληλες συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δεν είναι τόσο πολλές όπως ισχυρίζονται κάποιοι και σε κάθε περίπτωση έχει γίνει κεντρική επιλογή να προηγείται η εκδοσή των κυρίων συντάξεων που αφορούν τον πολύ κόσμο.

Χατζηδάκης: Εκκαθαρίστηκε μεγάλος όγκος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης έως το 2018 μηδενίστηκαν, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε μιλώντας το περασμένο Σάββατο στον ΣΚΑΪ, για το 2019, το ποσοστό των κύριων συντάξεων που εκδόθηκε έως τον Μάρτιο φτάνει το 97,5% του συνόλου των αιτήσεων, οι εκκρεμότητες του 2020 έχουν περιοριστεί στο 11% του συνόλου των αιτήσεων έως και τα τέλη Μαρτίου, ενώ, μέσα στο καλοκαίρι, θα εκκαθαριστούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης για το 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr