Κουφοντίνας: Δέχτηκε τον ορό αφυδάτωσης

0
31

Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος την τελευταία στιγμή δέχτηκε τον ορό ενυδάτωσης αφού είχε υποστεί νεφρική ανεπάρκεια. Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έχει σημειώσει ότι ο νόμος στην περίπτωση του τρομοκράτη έχει εφαρμοστεί πλήρως.

Οι επόμενες ημέρες πάντως είναι κρίσιμες για τον απεργό, καθώς αναμένεται να ληφθούν από την κεντρική επιτροπή μεταγωγών και από το δικαστήριο της Λαμίας οι αποφάσεις, σχετικά με το αίτημά του να ακυρωθεί η μετάταξή του στις φυλακές Δομοκού. Την Παρασκευή ο Κουφοντίνας συναίνεσε, τελευταία στιγμή, να δεχθεί τον ορό ενυδάτωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας ότι παρουσίασε «οξεία νεφρική ανεπάρκεια».

Κουφοντίνας: «Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Το Σάββατο, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, πήρε ξεκάθαρη θέση μιλώντας στο Mega. Όπως είπε: «Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Πάντως, οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Κουφοντίνα συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο, ενώ σημειώθηκε επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Σπανάκη. Επίσης, το Σάββατο κατά τα επεισόδια που έγιναν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, προσήχθησαν 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας. Λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr