Κουφοντίνας: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε την αναγκαστική σίτισή του

0
11

Την αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωοδικών Λαμίας για να σωθεί η ζωή του. Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη βρίσκεται στην 47η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ από χθες ξεκίνησε και την απεργία δίψας.

Πριν την εισαγγελική εντολή υπήρξε έγγραφο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, Επιμελητή Α’ Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη.

Με βάση αυτά περιγράφεται από την εισαγγελία «ότι ο Δημήτριος ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ του Κωνσταντίνου, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, από 8-1-2021 κατήλθε σε απεργία πείνας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ήδη από τις απογευματινές ώρες της 22-2-2021 δηλώνει και απεργός δίψας, αρνούμενος τη χορήγηση υγρών και λοιπής φαρμακευτικής αγωγής.

Ο ως άνω κρατούμενος αρνείται να συναινέσει σε ιατρικές πράξεις που κρίνονται αναγκαίες για την υγεία του, ενώ σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο έγινε από τον ασθενή προσπάθεια αυτοτραυματισμού δια της βίαιης εξαγωγής του τοποθετημένου στο αριστερό άνω άκρο φλεβοκαθετήρα, που απετράπη με την ακαριαία παραίνεση των ιατρών της ΜΕΘ.

Ως εκ τούτου, προς επίτευξη του σκοπού εξασφάλισης της ζωής και υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα συνημμένα ιατρικά έγγραφα περιήλθε σε κατάσταση άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, κατόπιν υποδείξεως των αρμοδίων ιατρών, επαναλαμβάνουμε ότι εμμένουμε (σ.σ σε επανειλημμένες) παραγγελίες μας και κρίνουμε αναγκαίο να διατάξουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων, συνεκτιμώντας την προσωπικότητα του κρατουμένου, τις επιδιώξεις του και τη σταθερότητα της απόφασής του, προς αποτροπή άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, με συνθήκες που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας του κρατουμένου και με τη λήψη ειδικών μέτρων φρούρησης και ασφαλείας.

Τι μέτρα πάρθηκαν

Σύμφωνα με την παραγγελία: «Διατάσσουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του ως άνω κρατουμένου Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου, απεργού πείνας, νοσηλευόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κρατουμένου του Καταστήματος Κράτησης Δομοκό», και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του».

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα την Τετάρτη στην Αθήνα

Οργανώσεις της Αριστεράς καλούν πορεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Να μην αφήσουμε να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στις φυλακές από την μεταπολίτευση. Στην Ελλάδα, και σωστά, η θανατική ποινή έχει καταργηθεί. Να μην επιτρέψουμε την εισαγωγή της από την πίσω πόρτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Οι οργανώσεις της μαχόμενης επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, την Τετάρτη 24/2, στις 6 μ.μ. Καλούν το λαό, την εργατική τάξη και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να σταθεί εμπόδιο στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός φυλακισμένου ανθρώπου, του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ο Δ. Κουφοντίνας αφαίρεσε την πεταλούδα του ορού και κάνει και απεργία δίψας. Οι ώρες του επί 46 ημέρες απεργού πείνας και τώρα δίψας είναι μετρημένες.

Η κυβέρνηση με την εν ψυχρώ σχεδιασμένη πολιτική σε βάρος του πολυ-ισοβίτη φέρει ακέραια την ευθύνη. Με φωτογραφικές διατάξεις ψηφίζει νόμους τους οποίους καταστρατηγεί η ίδια επιδεικνύοντας την εκδικητική της μανία και αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Να μην αφήσουμε να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στις φυλακές από την μεταπολίτευση. Στην Ελλάδα, και σωστά, η θανατική ποινή έχει καταργηθεί. Να μην επιτρέψουμε την εισαγωγή της από την πίσω πόρτα.

  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
  • Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr