Κούγιας Λιγνάδης: Παρέλαβα τα αντίγραφα και πρόκειται για μια δικογραφία – τηλεγράφημα

0
21

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει μαζί με τον Νίκο Γεωργουλέα, τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κου Κούγια ανέφερε πως ο ποινικολόγος δέχθηκε την εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην «κυρία Ανακριτή, με σκοπό να ζητήσει και να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου του 2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Ο Αλέξης Κούγιας λοιπόν, βρέθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας το πρωί της Τρίτης, όπου παρέλαβε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. «Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία – τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει», ανέφερε αρχικά.

«Περίμενα να έχω στα χέρια μου μια δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη», προσέθεσε.

«Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος», κατέληξε σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος.

Μάλιστα, μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του MEGA για την επίμαχη υπόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δύο τους μίλησαν επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα – κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη. Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, «όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr