Κουτσούμπας: Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα

0
75

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Έβρου. Στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, κάνοντας έκκληση για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κουτσούμπας: Αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Με το πέρας της συνάντησής του με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα». Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης επανέλαβε το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας «έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές».

«Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη. «Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτή τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει αύριο και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκεί; Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει… Τον Ιούλιο ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων

Την ίδια στιγμή ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών «με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολοήμερης περιοδείας στον Έβρο, ο κ. Κουτσούμπας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.Θ., Βασίλη Μαυρίδη, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και τον οικισμό του Απαλού όπου θα συναντηθεί με επιτροπή πλημμυροπαθών και θα συμμετέχει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον νομό Έβρου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr