Κουτσούμπας: Η νέα γενιά να παλέψει με το ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό

0
25

Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ

«Σε κάθε γωνιά αυτής της κόκκινης πολιτείας αντηχούν τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που με το γαρύφαλλο στο χέρι, το πλατύ χαμόγελο και την αποφασιστική στάση μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, “ξεκλείδωσε” την αθανασία. Ναι, αντηχεί παντού το μήνυμα ελπίδας του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”: Σε έναν κόσμο γερασμένο, που γεννά τέρατα και έχει να επιδείξει μόνο εφιαλτικές εικόνες, η νέα γενιά με το ΚΚΕ, μπορεί να παλέψει και να δημιουργήσει το “μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό”. Τον Σοσιαλισμό!» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

«Αυτό το όραμα-στόχο, αυτόν τον σκοπό, δεν τον αφήνουμε στην άκρη για το απώτερο μέλλον. Ούτε, φυσικά, σταματάμε τον καθημερινό αγώνα, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, το εισόδημα στο χωράφι και το μαγαζί. Είμαστε παντού και πάντα στην πρώτη τη γραμμή. Στην πάλη για το σήμερα, στις χαραμάδες, στις ρωγμές που ανοίγουμε, δείχνουμε τη μεγάλη λεωφόρο της αντεπίθεσης και της νίκης» πρόσθεσε.

Για τα εκλογικά σενάρια

Αναφέρθηκε στα διάφορα εκλογικά σενάρια που «δίνουν και παίρνουν», επισήμανε ότι «αν -η μόνιμη για την αστική τάξη- ανάγκη της «πολιτικής σταθερότητας», το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε και μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ γιατί «αυτά που τους ενώνουν, όπως οι κοινές στρατηγικές τους επιλογές, είναι πιο σημαντικές, από αυτά που τους χωρίζουν» και υπογράμμισε: «Μια κουβέντα θα τους πούμε. Άλλωστε, το ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει». Συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά αναμονή και καμιά ανοχή».

Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε και εξήγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «η «κανονικότητα» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» και οι πολιτικές της ΕΕ «είναι η αιτία για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, που φανερώνει ότι στον καπιταλισμό, ακόμη και τα πιο αναγκαία αγαθά, όπως τα τρόφιμα, το ρεύμα, τα φάρμακα, τα εμβόλια, είναι εμπορεύματα, με τις τιμές να καθορίζονται με κριτήριο το κέρδος».

Σημείωσε πως οι λαοί και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα καθώς όλες οι κυβερνήσεις «ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη πάλι στους λαούς τους» και πρόσθεσε: «Το ίδιο θα κάνουν και στη χώρα μας, όπως και αν καταλήξουν τα εκλογικά μαγειρέματα… Γιατί ένα πράγμα τους κόφτει: Να συνεχιστεί την επόμενη μέρα η πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό των κερδών των μεγάλων ομίλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr