Κρανίδι κορωνοϊός: Ο στρατός βοηθά στη δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων

0
192

Κρανίδι κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στο Κρανίδι και γενικότερα στον δήμο Ερμιονίδας από τον εντοπισμό των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα. Στο μεταξύ, με τη βοήθεια του Στρατού στήνεται κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έχουν ήδη στηθεί σκηνές όπου η καθεμία εξυπηρετεί έναν ρόλο. Μία μεγάλη σκηνή θα αποτελεί το σημείο αναφοράς όπου θα μεταφέρονται όσοι μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα και εκεί θα βρίσκονται επί 24 ώρες γιατροί και νοσηλευτές. Επίσης, παραπλεύρως θα βρίσκονται σταθμευμένα ασθενοφόρα.

Σε άλλη σκηνή θα είναι το κέντρο επιχειρήσεων όπου θα λαμβάνονται όλα τα στοιχεία της ημέρας και θα λαμβάνονται αποφάσεις ενώ σε άλλη σκηνή θα είναι το κέντρο σίτισης. Μέτρα όμως έχουν ληφθεί και στο ξενοδοχείο, όπου σε άλλα δωμάτια βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, σε άλλα όσοι νοσούν και σε άλλα οι οικογένειες. Αυτήν τη στιγμή περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι για 14 ημέρες θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τους. Όλοι αυτοί θα δίνουν αναφορά στο κέντρο υγείας ενώ τις επόμενες ώρες υπάλληλοι από σουπερμάρκετ και τράπεζες που έχουν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες θα υποβληθούν σε τεστ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανησυχία που σκόρπισε ο εντοπισμός των κρουσμάτων αλλά και για τα περιοριστικά μέτρα.

«Σόκαρε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δειγμάτων γιατί τόσο μεγάλο αριθμό δεν τον περίμενε κανείς. Προέκυψε αυτό το ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουμε, η συζήτηση είναι μεγάλη για το πώς, το γιατί και το τι θα έπρεπε να κάνουμε. Μπροστά μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Πηγή: Pagenews.gr