Κρανίδι κορωνοϊός: Βρέφη θετικά στον ιό μεταφέρονται εσπευσμένα στο Παίδων

0
212

Κρανίδι κορωνοϊός: Δύο βρέφη θετικά στον κορονοϊό μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να εξεταστούν από τους γιατρούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δύο βρέφη έχει διαπιστωθεί ότι είναι θετικά στον κορωνοϊό και γι’ αυτό μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πιθανότατα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Μαζί με τα δύο παιδιά, στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, και οι μητέρες για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πριν από λίγη ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα. Ο αριθμός των νεκριών το τελευταίο 24ωρο έμεινε στο μηδέν με τα συνολικά νούμερα μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της επέλασης του ιού να βρίσκεται στα 121 θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408. Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα οι συσκέψεις για το σχέδιο της επόμενης ημέρας

Την επάνοδο στην κανονικότητα προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκπνέει στις 27 Απριλίου η ισχύς των περιοριστικών μέτρων, σηματοδοτώντας την μετάβαση σε μια «νέα εποχή». Με εντατικούς ρυθμούς κυλούν τα τελευταία 24ωρα οι σχετικές προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μια ομάδα υπουργών, αξιωματούχων και επιστημόνων επεξεργάζεται επιδημιολογικά και αριθμητικά δεδομένα, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια και υφιστάμενες δυνατότητες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: Pagenews.gr