Κρεμλίνο: Ανοίγει ο δρόμος για την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας

0
56

Κρεμλίνο: Η ρωσική ηγεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία προσάρτησης των εδαφών της Ουκρανίας μέσω δημοψηφισμάτων.

Το Κρεμλίνο ξεκινά την διαδικασία για την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας. Η διαδικασία αυτή γίνεται για την νομιμοποίηση της προσάρτησης των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα, ο εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε ότι το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από τη βούληση των κατοίκων τους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. «Εκείνοι θα αποφασίσουν για το πώς θα βαδίσουν στο μέλλον και με ποιους θέλουν να είναι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, προαναγγέλοντας επί της ουσίας δημοψήφισμα ανάλογο με εκείνο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του ρωσικού στρατού στις περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, λέγοντας πως συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό και άλλες βασικές υποδομές για τους κατοίκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr