Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ: Απαραίτητος ο διάλογος παρά τις προσωπικές προσβολές

0
59

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μιλήσουν Ρωσία και ΗΠΑ για τα θέματα εκείνα που μόνο οι δύο χώρες μπορούν να συζητήσουν – Δεν το αποκλείει ο Αμερικανός πρόεδρος

«Ένας διάλογος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας είναι απαραίτητος ακόμα και μετά τις προσβολές του προέδρου Μπάιντεν στο πρόσωπο του Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Όπως είπε οι προσωπικές προσβολές του Μπάιντεν στον Πούτιν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά ο διάλογος είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητος και προς το συμφέρον όλου του κόσμου.

«Οι προσωπικές προσβολές δεν μπορούν παρά να αφήσουν το σημάδι τους στις σχέσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών. Ειδικά οι προσωπικές προσβολές, οι οποίες γενικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη ρητορική ενός αρχηγού κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «Φυσικά, ο παράγοντας αυτός έχει αρνητικό αντίκτυπο».

Απαραίτητος για τα συμφέροντα όλου του κόσμου

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε ο Πεσκόφ, «ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση». «Είναι απαραίτητος όχι μόνο για τα συμφέροντα των δύο χωρών μας, αλλά και για τα συμφέροντα ολόκληρου του κόσμου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα στρατηγικής σταθερότητας, ασφάλειας κ.ο.κ., δηλαδή για τα θέματα εκείνα που μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε», δήλωσε.

Έτσι απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση για το αν ο Πούτιν βλέπει την ανάγκη να συναντηθεί με τον Μπάιντεν και αν έχει διάθεση να μιλήσει μετά τις προσβολές στην προσφώνησή του. Νωρίτερα, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας προσωπικής συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά δήλωσε ότι η προοπτική οργάνωσης πιθανών συνομιλιών εξαρτάται από την ατζέντα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr