Κρεμλίνο Ρωσία: Η αντίδραση για τις δηλώσεις Μπάιντεν

0
70

Το Κρεμλίνο τοποθετήθηκε την Πέμπτη σχετικά με τις σκληρές δηλώσεις Μπάιντεν. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις χαρακτήρισε ως «φονιά» τον Πούτιν. Σχετικά άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας ως προς την ανάκληση του Πρέσβη.

Πιο συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε ότι ο Μπάιντεν «έδειξε με σαφήνεια πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να επιδιορθώσει τους δεσμούς με τη Μόσχα». Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τα σχόλια ως «πολύ άσχημα». Ακόμη, είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα αναλύσει την προσέγγιση της στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον.  Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Ρωσία επιθυμεί μια συγγνώμη από τις ΗΠΑ. Ενώ προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον.

Κρεμλίνο Ρωσία

Κρεμλίνο Ρωσία: Οι δηλώσεις Μπάιντεν

Σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε χθες, Τετάρτη, ο Μπάιντεν απάντησε “ναι”, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι φονιάς. Επίσης πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή. Και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020. Πράγμα που το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά.

Κρεμλίνο Ρωσία: Η ανάκληση του πρέσβη στις ΗΠΑ

Η Μόσχα μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις για το μέλλον των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο.

«Στη διάρκεια συναντήσεων στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και με άλλα όργανα θα τεθεί το θέμα των μέσων με τα οποία μπορούν να επιδιορθωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις που διέρχονται κρίση», έγραψε την περασμένη νύκτα η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, «οι απερίσκεπτες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των ήδη ιδιαίτερα συγκρουσιακών σχέσεων» μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Η ανάκληση ενός πρεσβευτή, αν και επισήμως η Μόσχα χαρακτήρισε την κίνηση “πρόσκληση”, είναι κάτι σπάνιο στη ρωσική διπλωματία.

Κρεμλίνο Ρωσία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr