Κρις Κρίστι: Έθεσε την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

0
63

Το 2016 ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι ήταν ξανά υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι ο πρώην σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, Κρις Κρίστι.  Ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του χθες σε συγκέντρωση στο Νιού Χάμσαϊρ, αφού κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Ήδη υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι, εκτός από τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, μεταξύ άλλων.

Ο Κρίστι βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά στην πρόθεση ψήφου και ήδη έχει αρχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του Τραμπ, που εμφανίζεται φαβορί μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανειλικρινή. Ο πρώην πρόεδρος «πάντα βρίσκει κάποιον ή κάτι για να κατηγορήσει για όσα πάνε στραβά, αλλά βρίσκει πάντα έναν τρόπο να πάρει τα εύσημα για ό,τι πάει καλά», κατήγγειλε ο Κρίστι.

Οι εντυπώσεις του Τραμπ για την ομιλία του Κρίστι

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει στις επιθέσεις, λέγοντας ότι η ομιλία του Κρίστι ήταν «βαρετή» και «δύσκολη να την παρακολουθήσει κανείς». «Αυτό περιμένει κανείς από έναν αποτυχημένο κυβερνήτη», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα από τα πρώτα δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών. «Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη χώρα – κι έχω σοβαρές αμφιβολίες επ’ αυτού—τότε πρέπει να πάει, δεν πρέπει να φοβάται», τόνισε ο Κρίστι μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο ίδιος επέκρινε τον δισεκατομμυριούχο και για σειρά άλλα θέματα, αναφερόμενος κυρίως στις πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον του και χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

Πηγή: Pagenews.gr