Κρίστιαν Έρικσεν: Αυτός του έσωσε τη ζωή

0
310

Το τραγικό συμβάν με τον Έρικσεν και την λιποθυμία του είχε έναν σωτήρα, ο οποίος τράβηξε την γλώσσα του Δανού παίκτη σώζοντάς τον.

Η λιποθυμία του Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας με την Φινλανδία συγκλόνισε την ανθρωπότητα, ενώ μετά την αρχική αναβολή του αγώνα, η UEFA ανακοίνωσε την επανέναρξη του. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος που κατα πάσα πιθανότητα είναι υπεύθυνος που ο Έρικσεν είναι ακόμα στην ζωή.

Ο λόγος για τον  Σιμόν Κάιερ, ο οποίος έσπευσε να συγκρατήσει την γυναίκα του παίκτη καθώς έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, πριν από αυτό, όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Καίερ ήταν που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός  αμέσως έτρεξε και γύρισε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και άρπαξε τη γλώσσα του (για να μην  γυρίσει όπως συμβαίνει σε αυτ΄ςε τις περιπτώσεις). Κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του. Δευτερόλεπτα όλα αυτά. Μέχρι να μπουν τα ιατρικά τιμ στον αγωνιστικό χώρο. Πολύτιμα δευτερόλεπτα όμως. Που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Δανίας πιθανόν να συνέβαλαν καθοριστικά για να μπορέσει ο Έρικσεν να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr