Κρήτη: Γονείς – αρνητές δεν στέλνουν 24 παιδιά σχολείο

0
222

Κρήτη: Γονείς – αρνητές δεν στέλνουν 24 παιδιά σχολείο

Εικοσιτέσσερα παιδιά δεν έχουν εμφανιστεί στο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.  λόγω της αντίθεσης των γονιών τους στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα παιδιά, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά, αν συνεχίσουν τις αδικαιολόγητες απουσίες, ενώ οι γονείς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκεται για παιδιά 19 οικογενειών. Από τα 24 παιδιά τα 17 έπρεπε να πηγαίνουν σε 10 δημοτικά σχολεία, 6  σε έξι νηπιαγωγεία και ένα παιδί γυμνασίου σε σχολείο της επαρχίας.

Προσπάθειες των εκπαιδευτικών να τους μεταπείσουν

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τις 19 οικογένειες που αντιδρούν στα μέτρα. Αν ωστόσο δεν τα καταφέρουν, οι μαθητές θα χάσουν τη σχολική χρονιά, ενώ οι γονείς θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων και με την έναρξη των μαθημάτων, αμέσως μετά από τις διακοπές, θα διερευνήσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr. Οι διευθυντές θα καλέσουν τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, προκειμένου να τους εξηγήσουν τι ισχύει και ότι θα επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα ανηλίκων για να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ιωάννης Καραγιαννίδης τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και ότι τα παιδιά πρέπει να μετέχουν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι πολύ περισσότερα παιδιά δεν παρακολουθούσαν τα δια ζώσης μαθήματα.

Τι προβλέπται

Πάντως, η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της στάσης τους έναντι των μέτρων, θα τους φέρει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, η στάση τους επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη, χρηματική ποινή ή και αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr