Κρήτη: Με λύρα, κεράσματα και αψίδες νερού υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες [pics+vid]

0
85

Μια ιδιαίτερα φιλική και θερμή υποδοχή επεφύλασσαν οι Κρητικοί στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στο ελληνικό νησί για φέτος, ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πανηγυρικό το κλίμα στο νησί 

Οι πρώτοι τουρίστες ήταν Γερμανοί και το «ποδαρικό» την Τετάρτη 1η Ιουλίου με 40 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου ήταν πολύ σημαντικό ξεκίνημα για τον τουρισμό στην Κρήτη και γενικότερα, στην Ελλάδα. Oι πρώτοι τουρίστες που πάτησαν «πόδι» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έγιναν δεκτοί σε πανηγυρικό κλίμα και υπό τους ήχους της λύρας, ενώ στον αερολιμένα για την υποδοχή υπήρχε μια αψίδα νερού.

Επίσης, με λύρα, λαούτο και κεράσματα έγινε η υποδοχή τους, έξω από την αίθουσα αφίξεων, ενώ νωρίτερα στην πίστα του αεροδρομίου τα αεροπλάνα πέρασαν κάτω από αψίδα νερού. Το πρώτο αεροσκάφος, σύμφωνα με το neakriti, έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη. Και μάλιστα, δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Διαμαρτυρία από τους οδηγούς λεωφορείων

Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής των πρώτων τουριστών υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη πέριξ του αεροδρομίου λόγω κινητοποίησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αντιδρούν στη μη υπογραφή, έως σήμερα, της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

«Οι πρώτοι επισκέπτες που έρχονται, αν μείνουν ευχαριστημένοι και νιώσουν ασφαλείς, θα είναι οι καλύτεροί μας πρεσβευτές. Θέλουμε να μείνουν ικανοποιημένοι γιατί οι δικές τους θετικές εντυπώσεις θα δώσουν περαιτέρω ώθηση», συμπλήρωσε ο κος Πλιάκας.

Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορωνοϊό.

Ξεκινάει δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν.

«Ξεκινάει δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες, γίνονται κανονικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται με τον κωδικό που πρέπει να έχει ο κάθε επιβάτης», ανέφερε ο κος Πλιάκας, ο οποίος εξήγησε ότι στην πρώτη πτήση έγιναν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους συνολικά 167 επιβάτες.

Και προσέθεσε: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα στην αρχή, γιατί κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό στο κινητό τους αλλά σε χαρτί, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα που θα λύσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη διαδικασία που προχωράει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr