Κρήτη: Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους 5 συλληφθέντες για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

0
77

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Ρεθύμνου, δύο από τους πέντε συλληφθέντες, μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, όπου βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Πρόκειται για τον 46χρονο που είχε διαμορφώσει ένα αποξηραντήριο κάνναβης στο υπόγειο του σπιτιού του, εκεί που οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει 15,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, όπλο και εκατοντάδες φυσίγγια. Ο 46χρονος είχε από την πρώτη στιγμή αναλάβει την όλη την ευθύνη, δηλώνοντας ότι τα τρία παιδιά του τα οποία είχαν επίσης συλληφθεί, δεν είχαν ανάμιξη στην παραβατική δράση του.

Επίσης προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 31χρονος, που του είχε αποδοθεί η κατηγορία καλλιέργειας ινδικής κάνναβης. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, την εμφάνιση κάθε 15ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα, αφέθηκαν οι τρεις γιοι του 46χρονου, ηλικίας 17, 20 και 22 ετών.

Κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας, χαρακτήρισε εύλογη την προφυλάκιση του 46χρονου, δήλωσε ωστόσο ότι θα γίνει αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 31χρονου ο οποίος όπως είπε δεν έχει σοβαρό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και τα 9 δενδρύλλια που εντοπίστηκαν μέσα στο μαντρί του, ήταν για δική του χρήση.

Πηγή: Pagenews.gr