Κτηματολόγιο δηλώσεις: Oι πολίτες καλούνται να κάνουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους

0
100

Κτηματολόγιο δηλώσεις: Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Κτηματολόγιο καλεί για μια τελευταία φορά τους πολίτες να κάνουν τη δήλωση της ιδιοκτησίας τους, ή να προχωρήσουν σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους. Όσον αφορά την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησίας, από το Κτηματολόγιο τονίζεται, πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας, που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Ωστόσο, όσοι πολίτες δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους  μέχρι τότε δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, το σύνολο των γραφείων Κτηματογράφησης της χώρας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία προκειμένου να δεχθούν όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την ιδιοκτησία τους, ενώ στα γραφεία Κτηματογράφησης τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευσή των πολιτών στα γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 6505600 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Παράλληλα οι περιοχές με την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Μαγνησίας/Σποράδες, ν. Ιωαννίνων/Θεσπρωτίας και Δυτικής Αττικής/Νήσων Αττικής.

Πηγή: Pagenews.gr