Κύπρος κορωνοϊός: Νέα εστία μόλυνσης η Λεμεσός – Ανησυχία στις Αρχές

0
28

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο για τον κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς μετά την θετική επιδημιολογική εικόνα που παρουσίαζε το νησί, μέχρι πριν λίγες ημέρες, πλέον υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επανέλθουν οι εστίες μόλυνσης. Έξι ήταν τα κρούσματα το Σάββατο και τέσσερα την Κυριακή.

Νέα εστία προβληματισμού αποτελεί η πόλη της Λεμεσού, εκεί όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.

Το εστιατόριο με τα πέντε κρούσματα εργαζομένων στη μαρίνα της Λεμεσού ανακοίνωσε ότι και οι πέντε είναι ασυμπτωματικοί. Για την ώρα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό την καθοδήγηση των ειδικών. «H εταιρεία από την πρώτη στιγμή, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας, έχει προβεί σε δυο διαδοχικές απολυμάνσεις του εστιατορίου από αδειοδοτημένη εταιρεία και στο εστιατόριο εξυπηρετεί προσωπικό το οποίο έχει εξεταστεί και επιβεβαιωθεί αρνητικό στη νόσο COVID-19».

Στο ίδιο μήκος κύματος και γνωστή αλυσίδα καφέ, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει, για το κρούσμα που εντοπίστηκε σε χώρο καταστήματός της, πως «ο συνεργάτης απομακρύνθηκε άμεσα από την εργασία του και σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποδείξεις και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, το κατάστημα έκλεισε άμεσα και πραγματοποιήθηκε απολύμανση».

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown προς το παρόν είτε στην Λεμεσό, είτε σε άλλες περιοχές, ωστόσο υπάρχει διαρκής ενημέρωση, αλλά και σχεδιασμός έτσι ώστε να μη βρεθεί ενώπιον δυσάρεστου απροόπτου. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τονίζεται για μια ακόμη φορά η ατομική και κοινωνική ευθύνη των πολιτών για προστασία της Δημόσιας Υγείας και συνέχιση της καλής επιδημιολογικής εικόνας.

«Η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων αποτελεί την ύστατη λύση και οφείλουμε όλοι να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», επισημαίνεται.

Την ίδια ώρα, σε επαγρύπνηση παραμένουν οι Αρχές και στον τομέα του τουρισμού, όπου η κατάσταση παρουσιάζει μεν βελτίωση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά τεράστιες δυσκολίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι ανεξαιρέτως οι κλάδοι της τουριστικής βιομηχανίας λειτουργούν κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα. Υπενθυμίζεται πως, η Κύπρος αποφάσισε να κατατάξει το Ηνωμένο Βασίλειο στις χώρες κατηγορίας Β από την 1η Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr