Κύπρος κορωνοϊός: Όποιος δεν φοράει μάσκα σε κλειστούς χώρους, θα πληρώνει πρόστιμο 300 ευρώ

0
44

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λαμβάνει το υπουργείο Υγείας Κύπρου, τονίζοντας πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς χώρους.

Μάλιστα, προβλέπεται ποινή 300 ευρώ σε περίπτωση που δεν τηρείται την ώρα που αυξάνονται οι έλεγχοι σε εκατοντάδες σημεία, σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, μετά και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν μετά από την σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στην Κύπρο

Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (όπως εμπορικά κέντρα, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή 300 ευρώ, αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1.000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής (διακοπές), αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συστήνεται επίσης, στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό ενώ επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία). Εντατικοποιείται ακόμη, ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

Επιπροσθέτως, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα καταστήματα από τις αρμόδιες Αρχές με ρητές οδηγίες για μηδενική ανοχή, επανέρχεται ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις καθώς και στα καταστήματα εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

Τέλος, στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα. Όλα τα παραπάνω μέτρα όσον αφορά στην Λεμεσό θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, ο Κύπριος αρμόδιος υπουργός επανέλαβε την ανάγκη επιμέλειας σε θέματα ατομικής προστασίας, προσοχή στις μετακινήσεις και περισσότερη υποψία ως προς την ασθένεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr