Κύπρος κορωνοϊός: Θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο

0
44

Ο κορωνοϊός επιμένει και η Κύπρος είναι μία από τις περιοχές που προσπαθεί να διαχειριστεί τα κρούσματα από την πανδημία του ιού, την ώρα που χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, τόσο με τα κρούσματα όσο και με τους εμβολιασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν, πως η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να προχώρησε στην αγορά 50.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου όταν αυτό λάβει τη σχετική έγκριση των Ευρωπαϊκών φορέων. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, τόνισε πως η Κύπρος θα προχωρήσει στην αγορά πενήντα χιλιάδων δόσεων του Sputnik-V, όταν αυτό εγκριθεί από τον ΕΜΑ και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

«Θα είναι μια διμερής συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε προ δεκαπενθημέρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούσιος. Και συνέχισε: «Το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται ο υπουργός Υγείας, με υπηρεσιακούς παράγοντες. Μόλις έχουμε έγκριση εμβολίου θα προχωρήσουμε σε αγορά». Σημείωσε παράλληλα, ότι «έχει καθοριστεί μια πρώτη ποσότητα και υπάρχει δυνατότητα αύξησης, αλλά αυτό θα καθοριστεί και από τις ροές των άλλων εμβολίων».

Κύπρος κορωνοϊός εμβόλιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr