Κύπρος: Ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων για τους νέους υπουργούς

0
63

Κύπρος: Παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιείται, σήμερα στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιείται, σήμερα στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ειδικότερα, ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφης Δράκου και Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στην παραλαβή διορισμού του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Νιόβης Παρισσινού και του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Ανδρέα Ιωσήφ.

Θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης παραλαβής των υπουργείων. Στις 12:45 η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη 13:15 η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Υπουργείου Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας.

Στη 13:40 η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του Προέδρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr