Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστολές στην Ευρωπαϊκή ένωση για την τουρκική προκλητικότητα

0
72

Με αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις και τις κινήσεις του πρωθυπουργού, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», τόνισε.

Προηγουμένως είχε αναφέρει πως «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Την ίδια ώρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία, αλλά ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας ακόμα και σε περιόδους έντασης.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός είχε δείξει τις προθέσεις του και στην χθεσινή συνάντηση που είχε με με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο.

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι την ένταση δεν την προκαλούμε εμείς και δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κατάστασης που βιώνουμε και σε βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει ανησυχία στον Έβρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει και πάλι πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτό το σημείο. Κάτι τέτοιο επιχείρησε και πριν λίγο καιρό, αλλά οι Ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να υπερασπιστούν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr