Κυριάκος Μητσοτάκης Γενοκτονία Αρμενίων: Ημέρα που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα

0
59

Κυριάκος Μητσοτάκης Γενοκτονία Αρμενίων: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα» χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρωθυπουργός σημειώνει επίσης ότι «η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Ημέρα μνήμης, σήμερα, των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα. Παντοτινό δίδαγμα απόρριψης του μίσους, του ρατσισμού και της τυφλής βίας. Γιατί «η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του».

24η Απριλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 24. April 2020

Ενημερώνει τη Βουλή στις 30 Απριλίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας), για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για όλη την οικονομική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αντιμετώπισης της επιδημίας. Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση κοινής θέσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με έξι ακόμα πολιτικούς αρχηγούς κρατών, προερχόμενους από όλες τις ηπείρους, οι οποίες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις για την Covid-19. Επτά χώρες είναι με τις καλύτερες επιδόσεις. Αντί αυτό να μας κάνει να συσπειρωνόμαστε, μας κάνει αντιθέτως να καταλήγουμε σε αυτού του τύπου τη μισαλλοδοξία που ακούσαμε σήμερα», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: Pagenews.gr