Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Επικοινωνία με το Αττικόν – Ενημερώθηκε για την μητέρα που φέρει τον ιό

0
63

Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Το έντονο ενδιαφέρον του για τη κατάσταση της υγείας τόσο της μητέρας που φέρει τον ιό όσο και το βρέφους που είναι το πρώτο στη χώρα που έρχεται στη ζωή από άνθρωπο που νοσεί έδειξε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την καθηγήτρια και διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου προκειμένου να μάθει αν όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη το προσωπικό του Αττικόν για το σπουδαίο έργο που επιτελεί

«Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορονοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Πηγή: Pagenews.gr