Κυριάκος Μητσοτάκης: Live streaming η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

0
195

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί στις 13:00 στο Βελλίδειο, στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

H  κυβέρνηση επιχειρεί να εστιάσει στη θετική ατζέντα – μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι – με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται χθες σε μια Ελλάδα που «βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά». Το «καλάθι» των ανακοινώσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περιλάμβανε φοροελαφρύνσεις, μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και ένα πακέτο αποκλειστικά για τους νέους.

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Με ένα πακέτο μέτρων που προσεγγίζει τα 3,5 δις ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επιστροφή στην κανονικότητα, όχι μόνο την προ-πανδημίας, αλλά την προ-μνημονίων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους νέους, τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και την μεσαία τάξη με τις εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ιλιγγιώδης ανάπτυξη που καταγράφει η ελληνική οικονομία έδωσε την δυνατότητα για ένα πλουσιοπάροχο καλάθι που κωδικοποιείται σε 24 μέτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στην συγκράτηση των ανατιμήσεων, ειδικά στην ενέργεια, την μείωση των φόρων και των εισφορών, την ακίνητη περιουσία, την τόνωση της απασχόλησης και την πράσινη ανάπτυξη.

Η κοινωνική ομάδα στην οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός να αναφερθεί σε προσωπικό τόνο είναι οι νέοι. «Η Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης το οποίο θα συζητηθεί ευρέως τους επόμενους μήνες με εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πλήρη γνώση της αποχής των νέων από τα πολιτικά δρώμενα που πολλές φορές φτάνει στα όρια της απαξίας και γι αυτό ο πρωθυπουργός είπε ότι «τολμώ ένα ξεκίνημα για να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» και έκανε λόγο για ένα διαγενεακό συμβόλαιο. Είναι σαφής η προσπάθεια να προσεγγίσει ένα κοινό που βρίσκεται μακριά από την κυβέρνηση ως πολιτικό ακροατήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr