Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό το απόγευμα

0
94

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άλλο ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα δώσει μέσα σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ώρα κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 αναβάλλεται.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τι σημαίνει η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα κάνει και έναν μέχρι τώρα απολογισμό για το πού βρισκόμαστε με το θέμα της πανδημίας. Θα επαναλάβει τις συστάσεις ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα τα οποία, έτσι κι αλλιώς, ανακοινώνουν οι υπουργοί.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων – Περιορισμοί στις μετακινήσεις

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ανακοίνωθει πως από την Πέμπτη 19/3/2020 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων , με κύρωση διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ ανα πρόσωπο, ανεξαρτήτων τυχόν άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών . Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων . Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση, ότι οι πολίτες πρέπει να μένουν στο σπίτι ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και για συγκεκριμένους λόγους.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων , μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων , κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Οι επιχειρήσεις , τόνισε, οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας και όπου αυτό δεν είναι δυνατό να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, Απηύθυνε ιδιαίτερη σύσταση στις εταιρίες τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ανά δύο μέτρα λειτουργία των θέσεων εργασίας.

Κάθε υπουργείο, είπε, έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης κατάστασης ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, εφόσον κριθεί τις επόμενες ημέρες .Αναφέρθηκε στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με πρόσθετες δυνάμεις και την ένταξη σε αυτό των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς που δεν λειτουργούν, για να συνδράμουν στην στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Πηγή: Pagenews.gr