Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύ πάνω από 7% η ανάπτυξη το 2021 – Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

0
113

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα” τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

“Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα” τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση είχε ως θέμα συζήτησης «Το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων» και κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Μαραγκό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του “έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάνω από 7% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2021

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ πάνω από το 7% για το 2021», ενώ τόνισε ότι στη χώρα μας καταγράφεται η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει απλά το χαμένο έδαφος, αλλά θέτει τις βάσεις και για μια μακροχρόνια ποιοτική ανάπτυξη.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο τα νούμερα της ανάπτυξης τα οποία μπορεί τελικά για το μέσο πολίτη να μην λένε πολλά πράγματα, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και παράλληλα η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μπόρεσε και ανέκαμψε από την κρίση του κορονοϊού με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που γίνονταν πριν από έναν χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr