Κυριάκος Μητσοτάκης πυροσβεστική: Φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ

0
47

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πάντα αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν είναι τυχαία η αγάπη των πολιτών για τον Έλληνα πυροσβέστη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

«Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας: «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, μια πονεμένη ιστορία πολλών ετών, επιτέλους λειτουργεί. Σημαντικό εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί σε όλα τα σημεία της χώρας, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε 1300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Τα νέα μας οχήματα έφτασαν τώρα τα 126 και όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό», ήταν τα λόγια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, υπογράμμισε ότι «ήταν ένα από τα όπλα που μας οδήγησαν στην πρώτη νικηφόρα μάχη» και εξήγησε: «Σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, από επιχειρήσεις για την ενίσχυση δομών υγείας. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι τον ιδιωτικό τομέα γιατί ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ευχαριστώ την εταιρεία «Παπαστράτος» που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια αθόρυβα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις φωτιές κάθε καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κάποιους θυελλώδεις άνεμους έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι της πυροσβεστικής δίνουν κάθε φορά μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν την κατάσταση. Με τον νέο εξοπλισμένο στόλο οι αρχές πιστεύουν ότι το έργο τους θα είναι λίγο πιο εύκολο. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός το πυροσβεστικό σώμα θα μπει στην θερινή περίοδο πιο προετοιμασμένο από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr