Κυριάκος Μητσοτάκης: Ταξίδι σε Ισραήλ και Ρωσία – Πότε είναι το τετ α τετ με Πούτιν

0
95

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ

Σε Ισραήλ και Ρωσία θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζογκ, καθώς υπήρξε αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με την συμμετοχή και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενέργεια, τουρισμός και περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Σότσι, όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε συναντήσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr