Κυριάκος Μητσοτάκης twitter κορωνοϊός: Το μήνυμα του πρωθυπουργού στον Μπόρις Τζόνσον

0
57

Κυριάκος Μητσοτάκης twitter κορωνοϊός: Το δικό του ενωτικό μήνυμα στη μάχη κατά της πανδημίας έστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική έχοντας τη νόσο.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς όλοι του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο κόσμος στέκεται ενωμένος στη μάχη κατά του Covid-19», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παραμένει σε σταθερή κατάσταση, στην Εντατική, όπου εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας αφότου χειροτέρεψαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού από τον οποίο νοσεί. «Ο Τζόνσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον λαμβάνει την τυπική βοήθεια με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη υποστήριξη και χωρίς να απαιτείται μηχανικός αναπνευστήρας. «Ο πρωθυπουργός ήταν σε σταθερή κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή κατάσταση. Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια. Δεν έχει χρειαστεί μηχανικό αναπνευστήρα ή μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη».

Οι πρώτες ενδείξεις για την νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν παρουσιαστεί την περασμένη Πέμπτη όταν και τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται κρεβάτι για τον Τζόνσον στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας, στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε. Την Παρασκευή το μεσημέρι επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έλεγε «αισθάνομαι καλύτερα όμως έχω ακόμα πυρετό».

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με αυτοκίνητο – και αφού μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαπίστωσαν την επιδείνωση της υγείας του σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της ίδιας ημέρας – πριν τελικά την εισαγωγή του σε κρεβάτι ΜΕΘ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: Pagenews.gr