Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές του 2021»

0
28

Στην εκτίμηση πως η Ελλάδα θα έχει 5G τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα στις αρχές του 2021, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή δημιουργήθηκε ένα επενδυτικό fund που θα επενδύσει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν 5G και «ένα ελληνικό παράδειγμα στην Ευρώπη».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα θα δείτε νέες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και έκανε ειδική αναφορά ότι σε έναν μήνα οι τράπεζες με συγκατάθεση θα «τραβάνε» στοιχεία όπως το εκκαθαριστικό εφορίας.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Microsoft στη χώρα μας, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι το data center που ανακοινώθηκε είναι το 8ο στην Ευρώπη ενώ δεν υπάρχει άλλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη. «Άτυπα ανταγωνιστήκαμε τις άλλες χώρες της περιοχής καθώς αφορά την ευρύτερη περιοχή αυτή η υποδομή» εξήγησε. Σχετικά με τον πολιτικό πολλαπλασιαστή από την επένδυση αυτή σημείωσε ότι «οι εταιρίες αυτές αξιολογούν το πολιτικό ρίσκο της χώρας και την προοπτική της. Όταν επιλέγουν τη χώρα αυτό σημαίνει κάτι για εμάς. Το δεύτερο κομμάτι έχει με την ίδια φύση της επένδυσης. Το να αποθηκευτούν δεδομένα άλλων χωρών εδώ, άτυπα, έχει και μια γεωπολιτική συνεπαγωγή. Τα data center είναι σαν αγωγός ρεύματος».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «εμείς θέλουμε όσο πιο πολλές επενδύσεις γίνεται».

Επίσης, εξήγησε ότι «η Microsoft ανακοινώνει το αποτύπωμα σε βάθος χρόνου από την ενέργεια που καταναλώνει, από τις θέσεις που δημιουργεί κτλ. H οικονομία δουλεύει με πολλαπλασιαστικό τρόπο. Αυτές και άλλες επενδύσεις θα δημιουργήσουν έναν τέτοιο πολλαπλαστιαστή σημαντικό. Δημιουργούν μια συνθήκη αναβάθμισης του τεχνολογικοί οικοσυστήματος στη χώρα. Οι χώροι στους οποίους θα εγκατασταθούν τα data center στην Αττική, αν πάρουμε έναν αγωνιστικό χώρο είναι πάνω από 10 γήπεδα, 100 στρέμματα το καθένα».

Τι είναι όμως το δίκτυο 5G που θα έρθει στην Ελλάδα το 2021;

Το δίκτυο 5G αποτελεί την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες και σταθερές συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις έτη φωτός πιο γρήγορες από τις τρέχουσες, με τις μέσες ταχύτητες λήψης περίπου 1GBps να θεωρούνται ο κανόνας. Θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές. Τέλος, το 5G θα φέρει νέες ιδέες και χρήσεις σε πάμπολλα πεδία εφαρμογής: στις έξυπνες πόλεις και σπίτια, στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιομηχανία, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω κινητού, σε κάθε σημείο του φυσικού κόσμου που θα διασυνδεθεί με τον ψηφιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr