Κυριάκος Βελόπουλος: Στείρα αντιπαράθεση γιατί δεν ακούγονται ουσιαστικές προτάσεις για τον κορωνοϊό

0
24

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την επιδημία του κορωνοϊού με μια παρατήρηση.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι ευγενικό, την ώρα που μιλάει κάποιος πολιτικός αρχηγός, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να αποχωρούν. Έχω πάει σε τρία κοινοβούλια του εξωτερικού και είδα ότι εκεί οι αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί κάθονται και ακούν τις ομιλίες». «Αν δεν το κάνουν», είπε, «προσβάλουν τους ψηφοφόρους των κομμάτων αυτών».

Έπειτα, ευχαριστώντας τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, «γιατί αυτοί εργάζονται για το καλό όλων μας», ο κ. Βελόπουλος σημείωσε πως η σημερινή συζήτηση εξελίσσεται σε μια στείρα αντιπαράθεση γιατί δεν ακούγονται ουσιαστικές προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Συγκεκριμένες και κοστολογημένες οι προτάσεις», εξήγησε.

«Κύριε πρωθυπουργέ μας ζητήσατε σήμερα να σας πούμε αν θέλουμε ή όχι lockdown. Είναι ψευτοδίλλημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε το εξής: «Δεν μπορείς να ζητάς από τα πολιτικά κόμματα, αν θέλουν lockdown όταν στην διαδρομή μέχρι το lockdown δεν μας ακούσατε ποτέ». Κατηγόρησε επίσης, τον πρωθυπουργό ότι «δεν ακούει κανέναν» και σημείωσε πως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είμαστε έτοιμοι να αντικρούσουμε το δεύτερο κύμα, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα.

Από την άλλη, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «να κουνά το δάχτυλο» τώρα, όταν «πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα» ως κυβέρνηση. «Και όταν κουνάμε το δάκτυλο σε έναν πρωθυπουργό, πρέπει να έχουμε και τις δικές μας προτάσεις», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι στη δευτερολογία του θα καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τη συζήτηση, που διεξάγεται βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, άνοιξε λίγο μετά τις 11.00 πμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, και ακολουθούν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ακολούθως, απαντά ο κ. Μητσοτάκης, δευτερολογούν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση κλείνει με τριτολογία του πρωθυπουργού. Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, δόθηκε παραπάνω χρόνος.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr