Λα Πάλμα: Σε λοκντάουν 33.000 κάτοικοι της, λόγω της έκλυσης τοξικών αερίων

0
29

Λα Πάλμα: 33.000 κάτοικοι κοινοτήτων της ισπανικής νήσου, στα Κανάρια,νησιά έλαβαν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας τοξικών αερίων.

Σχεδόν 33.000 κάτοικοι κοινοτήτων της ισπανικής νήσου Λα Πάλμα, στα Κανάρια νησιά, πήραν εντολή να παραμείνουν εγκλειστεί  στα σπίτια τους εξαιτίας τοξικών αερίων που εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται πριν από σχεδόν τρεις μήνες, δήλωσαν σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι τοπικές αρχές.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του αρχιπελάγους έστειλε εντολή για “λοκντάουν του πληθυσμού (στις κοινότητες) Λος Γιάνος ντε Αριντάνε, Ελ Πάσο και Ταθακόρτε λόγω της εξαιρετικά αποπνικτικής ποιότητας του αέρα λόγω του διοξειδίου του θείου” που ξεβράζει από το ηφαίστειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λα Πάλμα

Κλείστε οποιαδήποτε είσοδο αέρα από έξω

Σχεδόν 33.000 άνθρωποι διαμένουν στις τρεις αυτές κοινότητες, ήτοι το 38% του συνολικού πληθυσμού της Λα Πάλμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ισπανικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INE.

“Κλείστε τις πόρτες, τα παράθυρα, τα παραθυρόφυλλα, οποιαδήποτε είσοδο αέρα από έξω. Μείνετε σπίτι, ει δυνατόν, στα δωμάτια που είναι τα πιο εσωτερικά” της κατοικίας, αναφέρει στην ανακοίνωση της η περιφερειακή κυβέρνηση.

“Σβήστε τα κλιματιστικά και την θέρμανση”, εισηγήθηκε επίσης, ζητώντας μάλιστα “για μεγαλύτερη ασφάλεια την τοποθέτηση ταινίας στα κουφώματα των θυρών και των παραθύρων”.

Λα Πάλμα

Βγείτε έξω από τα αμάξια σας

“Αν είσαστε έξω, να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ένα ασφαλές μέρος και απομονωθείτε στο πρώτο κτίριο που θα βρείτε”, τόνισα επίσης οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, η οποία άρχισε στις 19 Σεπτεμβρίου, είναι η πρώτη εδώ και 50 χρόνια που καταγράφεται στο μικρό αυτό νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό. Από αυτήν δεν έχουν σημειωθεί  θύματα, αλλά τεράστιες ζημιές και η απομάκρυνση συνολικά περισσότερων από 7.000 ανθρώπων από τις οικίες τους, κάποιοι από τους οποίους έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους από τη λάβα.

Πρόκειται για την πιο μακρά έκρηξη που έχει αντιμετωπίσει η Λα Πάλμα και η τρίτη σε έναν αιώνα, έπειτα από αυτές του ηφαιστείου Σαν Χουάν το 1949 και του Τενεγκία το 1971.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr