Λάρισα κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό αξιωματικοί και στρατιώτης

0
60

Έντονη είναι η ανησυχία στη Λάρισα καθώς επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρεις νοσούντες, εκ των οποίων οι δύο είναι αξιωματικοί και ο ένα στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του στην 1η Στρατιά. Με τα δεδομένα αυτά η έδρα του σχηματισμού του Στρατού Ξηράς στην πόλη αυτή μετρά συνολικά τέσσερις θετικά δείγματα στον ιό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το onlarissa.gr, το πρώτο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αφορά επίσης έναν αξιωματικό, που κόλλησε σε γάμο στον Αμπελώνα. Τα τρία νέα κρούσματα αφορούν σε έναν αξιωματικό που επέστρεψε από άδεια, σε έναν δεύτερο αξιωματικό από επαφή, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά σε στρατιώτη. Μετά την καταγραφή των νέων κρουσμάτων, στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας έγιναν χθες ιχνηλατήσεις σε δεκάδες υπηρετούντες στην 1η Στρα­τιά.

Σε τοπικό lockdown o Αμπελώνας μέχρι τις 20 Αυγούστου:

Υπενθυμίζεται, πως ήδη η Πολιτική Προστασία έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα για τον Αμπελώνα Λάρισας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, έχουν αποφασισθεί και ήδη τίθενται σε ισχύ τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση). Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr