Λάρισα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους

0
107

Λάρισα: Στο φως της δημοσιότητας βρέθηκαν φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια του μονοκινητηρίου αεροσκάφους.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μονοκινητηρίου αεροσκάφους που βρέθηκε κοντά στην Άνω Αμυγδαλή στην περιοχή του Μαυροβουνίου στη Λάρισα. Την ίδια ώρα με ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υπενθυμίζει τους κανόνες που ισχύουν από την νομοθεσία για τις πτήσεις Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ).

Πιο συγκεκριμένα, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο σε δύσβατο και ψηλό σημείο στο Μαυροβούνι ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 62χρονος πιλότος βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση ανάσυρσης του πιλότου, χωρίς τις αισθήσεις του, ολoκληρώθηκε το απόγευμα.

Το περιστατικό

Ο ίδιος είχε πετάξει με το μονοκινητήριό του μέχρι τη Θήβα για να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο. Εντούτοις, στην επιστροφή από τη Θήβα στη Δράμα το αεροσκάφος εξαφανίστηκε, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας, οπότε και ο πιλότος είχε επικοινωνία με φίλο του.

Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου, ο οποίος και εντοπίστηκε σήμερα νεκρός.

Τι προβλέπει η NOTAM

Συγκεκριμένα η notam για τις αεροπορικές μετακινήσεις Γενικής Αεροπορίας προβλέπει τα ακόλουθα: Όλα τα αεροσκάφη ΓΑ πριν τη διεξαγωγή πτήσεων σε πεδία προσγείωσης επιβάλλεται να ενημερώνουν και να λαμβάνουν άδεια για την χρήση των πεδίων από τους διαχειριστές τους.

Η ενημέρωση για την διεξαγωγή της πτήσης πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Το Νηολόγιο του αεροσκάφους (AIRCRAFT REGISTRATION)

2. Το ονοματεπώνυμο του πιλότου (NAME OF PILOT)

3. Τoν συνολικό αριθμό επιβατών (TOTAL PASSENGERS ON BOARD)

4. Αεροδρόμιο αναχώρησης (AERODROME OF DEPARTURE)

5. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης. (ESTIMATED TIME OF ARRIVAL)

6. Δήλωση του χειριστή ότι το πτυχίο του, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και το πιστοποιητικό ασφάλισης παραμένουν σε ισχύ. (A DECLARATION THAT THE PILOT’S LICENSE,THE CERTIFICATE OF AIRWORTHINESS AND INSURANCE CERTIFICATE REMAIN VALID)

7. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή σχεδίου πτήσης για τα αφικνούμενα και αναχωρούντα προς και από πεδίο προσγείωσης αεροσκάφη είναι υποχρεωτική (SUBMISSION OF THE FLIGHT PLAN FOR ARRIVING AND DEPARTING AIRCRAFT IS MANDATORY)

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr