Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: Η περιοχή παραδοσιακά δίνει σεισμούς και αυτή την περίοδο είναι υπό διέγερση

0
127

Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: Με αφορμή τους αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις  που δέχεται το νησί της Κρήτης με αποκορύφωμα και τον σεισμό που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαΐου, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας  δήλωσε ότι ο εν λόγω σεισμός εκδηλώθηκε στον ίδιο χώρο που είχε εκδηλωθεί πριν από 20 ημέρες ο μεγάλος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ.

Η περιοχή έκτοτε όπως αναφέρει δίνει αρκετού σεισμούς αλλά σύμφωνα με τον ίδιο είναι σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος μακριά από την στεριά. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η περιοχή παραδοσιακά δίνει σεισμούς και αυτή την περίοδο είναι υπό διέγερση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας.  Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, πρόκειται για «μετασεισμούς από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε εκδηλωθεί πριν από περίπου 20 ημέρες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτονώνεται η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η σημερινή σεισμική δόνηση έγινε πολύ λίγο αισθητή λόγω της μεγάλης απόστασης από τα νότια παράλια της Κρήτης

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:22 στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 459 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. Επίσης και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 05.55 τα ξημερώματα, καταγράφηκε νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 95 χιλιόμετρα Νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος τα 8 χιλιόμετρα.

 Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών Ρίχτερ στην Κρήτη, περιγράφει ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μεταξύ άλλων – Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr