Λεωνίδας Γρηγοράκος κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο πρώην υπουργός

0
13

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Σύμφωνα με τους γιατρούς του πρώην υπουργού, η νοσηλεία τους γίνεται για προληπτικούς λόγους και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Ναυτιλίας που βρισκόταν στη ΜΕΘ για 17 μέρες εξαιτίας του κορωνοϊού, εξήλθε, ενώ μπορεί να πάρει και εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της εβδομάδας, αν όλα πάνε καλά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

Λίγα λόγια για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

  • Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953.
  • Οικογενειακή Κατάσταση: Σύζυγός του είναι η Σοφία Ανδριτσοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Νάγια και τη Μαρκέλλα.
  • Επάγγελμα: Ιατρός Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Σπουδές: Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α.
  • Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο έχει εκλεγεί Βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004 και το 2007, το 2009, το Μάιο 2012 και τον Ιούνιο 2012. Από την 18 Μαΐου 2012 εκλέχτηκε ως Ε΄ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων.

Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και συμμετέχει στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας της Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Είναι Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Ιορδανίας και μέλος των Ομάδων Φιλίας της Αυστρίας και της Ελβετίας

Eντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας. Έχει εργαστεί σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Ε.Σ.Υ., έχει διατελέσει σύμβουλος Υπουργείων, καθώς και μέλος των Δ.Σ. της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών.

Την τριετία 1981-1983 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΚΑΒ, το 1987-1989 Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου «Ελπίς», το 1989-1993 Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», το 1993-1994 Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και το 1995-1996 Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΕΝΓΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕΣΥ και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει κάνει ισάριθμές ομιλίες – παρουσιάσεις σε εγχώρια και διεθνή Συνέδρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr