Λέσβος: 81 μονάδες αίματος για τους τραυματίες των Τεμπών -23 νέοι δότες μυελού των οστών

0
22

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο κάλεσμα των Φοιτητικών τους Συλλόγων και των Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης και Δωρητών Οργάνων Σώματος στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ωκεανογραφίας στη Μυτιλήνη, για τα θύματα του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι φοιτητές σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Β. Αιγαίο δήλωσαν συγκλονισμένοι από την τραγωδία στα Τέμπη και εξέφρασαν την ανάγκη να προσφέρουν στους τραυματίες μέσω της αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Λέσβος: 81 μονάδες αίματος για τους τραυματίες των Τεμπών -23 νέοι δότες μυελού των οστών

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 141 άτομα και συγκεντρώθηκαν συνολικά 81 μονάδες αίματος από φοιτητές, προσκόπους, εργαζομένους και πολίτες.

23 άτομα έγιναν επίσης εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης είναι η επόμενη αιμοδοσία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 12 και 13 Μαρτίου θα μεταφερθεί προς το τέλος του μήνα καθώς αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει επάρκεια αίματος, λόγω των πολλών αιμοδοσιών που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr