Λέσβος μεταναστευτικό: Δυο βάρκες με 34 άτομα κατέφθασαν σήμερα

0
116

Λέσβος μεταναστευτικό: Τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκαν δυο περιστατικά άφιξης βαρκών με πρόσφυγες και μετανάστες στη βορειοανατολική Λέσβο. Η πρώτη εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου, ενώ σε αυτή επέβαιναν 25 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά. Οι 19 ήταν Αφγανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Κλειούς. Στη βάρκα επέβαιναν 9 άτομα, όλα καταγωγής Αφγανιστάν. Ήδη οι παραπάνω ελέγχονται ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ είναι άγνωστο το πού θα μεταφερθούν. Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους οι παραπάνω δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου ενώ προβλέπεται η μεταφορά τους στην ενδοχώρα και η διαμονή τους έως απέλασης σε κλειστή δομή.

Συλλήψεις λόγω εμπρησμού σε δομή μεταναστών

Σημειώνεται πως χθες η αστυνομία της Μυτιλήνης προχώρησε σε τρεις συλλήψεις λόγω του εμπρησμού στη δομή μεταναστών, που λειτουργούσε η οργάνωση «One happy family». Οι κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων βοήθησαν για τη σύλληψη των τριών δραστών της φωτιάς. Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής, ο ένας κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Οι δυο απ’ αυτούς ήρθαν στη Μυτιλήνη με σκοπό τον εμπρησμό. Ο ένας από τους τρεις, 59 ετών, είναι κάτοικος Μυτιλήνης με ελληνικό διαβατήριο και οι άλλοι δυο επίσης παλαιστινιακής καταγωγής οι οποίοι είναι κάτοικοι Αθηνών ήλθαν στη Μυτιλήνη εκείνες τις ημέρες λίγο πριν τον εμπρησμό που έγινε στις 7 Μαρτίου

Από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών επιχειρήσεων φάνηκε ότι ο αλλοδαπός με το ελληνικό διαβατήριο και τους επιβαίνοντες σε αυτό συνεργούς του ανέβηκε στο λόφο όπου βρισκόταν η δομή με το αυτοκίνητο του πρώτου. Αφού μπήκε η φωτιά επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο και κατέβηκαν από τον λόφο. Στην υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός τέταρτου ατόμου ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.Screenshot_6-6

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: Pagenews.gr