Λέσβος: Σοκαριστικές εικόνες από τους πρόσφυγες – Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

0
31

Η Λέσβος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι νέες εικόνες με εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί. Ο κορωνοϊός μετατρέπει την ανησυχία σε φόβο.

Επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν χθες κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται. Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορωνοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές.

Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων». Κάποιοι όμως, οι περισσότεροι, διανυκτέρευσαν ξανά σε δρόμους και νεκροταφεία. Οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προβληματίζουν. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, απελπισμένοι και αβοήθητοι. Μικρά παιδιά δίπλα στα σκουπίδια, με τους γονείς τους να ψάχνουν τη δύναμη για να κρατηθούν όρθιοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr